Ενημέρωση από την Ε.Π.Σ.Σερρών ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων

Ενόψει της πρεμιέρας των αγώνων των πρωταθλημάτων Α1΄ και Α2΄ Sportica το Σαββατοκύριακο 19-20/09/2020, η Ε.Π.Σ.Σερρών ενημερώνει τα σωματεία της δυνάμεως της για τα παρακάτω απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζουν προκειμένου να είναι έτοιμα για την έναρξη της σεζόν 2020-2021 με όσα προβλέπονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου:

1. Κάθε σωματείο για την είσοδο του στην εκάστοτε αθλητική εγκατάσταση, είναι υποχρεωτικό να παραδίδει στον υπεύθυνο της εγκατάστασης ή στο υπεύθυνο γηπεδούχο σωματείο ονομαστική κατάσταση των ατόμων που αποτελούν την αποστολή της ομάδας. Οι καταστάσεις θα κρατούνται για τουλάχιστον 14 ημέρες. Θυμίζουμε πως βάση του ισχύον υγειονομικού πρωτοκόλλου ο ανώτατος αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιριστών, διαιτητών κλπ., είναι ογδόντα(80). Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος φιλάθλων και η λειτουργία των εξεδρών, καθώς οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. 

2. Στην Α1΄ Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020–2021 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενός (1) τουλάχιστον ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, γεννηθέντες την 01.01.2001 και εντεύθεν. Σε περίπτωση αντικατάστασης (αλλαγής) αυτού, για οποιαδήποτε αιτία, ο αντικαταστάτης θα πρέπει να είναι και αυτός κάτω των δεκαεννέα (19) ετών και σε περίπτωση που στους αναπληρωματικούς δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, τότε η ομάδα θα συνεχίσει τον αγώνα με τον ανάλογο μειωμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Σε περίπτωση κόκκινης κάρτας ποδοσφαιριστή κάτω των δεκαεννέα (19), η ομάδα θα αγωνίζεται χωρίς να έχει υποχρέωση να έχει στη σύνθεσή της απαραίτητα ποδοσφαιριστή κάτω των δεκαεννέα (19) ετών.  Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.).
Διευκρινίσεις
α.  Ο Διαιτητής του αγώνα δεν έχει καμία υποχρέωση ελέγχου των Δελτίων, ως προς την ηλικία των ποδοσφαιριστών.
β.  Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή θεωρείται η συμμετοχή του στον αγώνα έστω και για ΕΝΑ (1΄΄) δευτερόλεπτο, δηλαδή, κάθε αλλαγή βασικού ποδοσφαιριστή με αναπληρωματικό, υπολογίζεται ξεχωριστή συμμετοχή για τον καθένα.

3. Στην Α2΄ Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020–2021 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα, ενός (1) τουλάχιστον ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών, γεννηθέντες την 01.01.2002 και εντεύθεν. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.). Η συγκεκριμένη υποχρέωση συμμετοχής δεν αφορά όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο την έναρξη του.
Διευκρινίσεις
α.  Ο Διαιτητής του αγώνα δεν έχει καμία υποχρέωση ελέγχου των Δελτίων, ως προς την ηλικία των ποδοσφαιριστών.

4. Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα επτά(7) ποδοσφαιριστών που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

5. Για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι υποχρεωτική η Κάρτα Υγείας σε ισχύ. Η διάρκεια της είναι για ένα(1) έτος από τη θεώρηση της, η οποία γίνεται από από ιατρούς κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή από ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας κατέχοντες πιστοποίηση Ε.Κ.Α.Ε.

6. Βάση του νέου Κ.Α.Π 2020, τα σωματεία στους  αγώνες τους για τη σεζόν 2020-21 μπορούν να δηλώνουν 20άδα, αντί για 18άδα που ίσχυε μέχρι τώρα.

7. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν πέντε(5) αλλαγές και επιπρόσθετα και έκτη(6η) αλλαγή σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί σε παράταση.

Προκειμένου να περιορισθεί  η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα μέχρι 3 διακοπές για να προβεί στις 5 αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ ελεύθερα επιτρέπονται οι αλλαγές κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Σε περίπτωση που δύο ομάδες που προβούν ταυτόχρονα σε αλλαγή, χρεώνεται από μία διακοπή σε καθεμία. Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται στην κανονική διάρκεια μεταφέρονται στην παράταση.

8. Τα Σωματεία της Α1΄ Κατηγορίας υποχρεωτικά προσλαμβάνουν προπονητές με ΔΙΠΛΩΜΑ UEFA Β΄ τουλάχιστον και με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο τριετούς διάρκειας(2019-2021) σε ισχύ.  Στις άλλες κατηγορίες η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική, δεν μπορούνε όμως να δίνουν οδηγίες από την τεχνική περιοχή οι δηλωμένοι ως εκπρόσωποι ομάδων κλπ, χωρίς να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης που χορηγείται από την Ε.Π.Σ, προσκομίζοντας οι ομάδες τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Προπονητής και ο τυχόν βοηθός προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το Δελτίο Πιστοποίησης (που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ) απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) και να δίνουν οδηγίες. Προπονητές απαγορεύεται να είναι δηλωμένα πρόσωπα με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα και να βρίσκονται στην Τεχνική περιοχή.

Κατ΄ εξαίρεση για  τους αγώνες της 1ης-2ης αγωνιστικής  οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την περσινή Ταυτότητα Πιστοποίησης ή την Ταυτότητα Τριετίας Προπονητή σε ισχύ.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών