Επιστολή της Ε.Π.Σ.Σερρών προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Επιστολή προς τους Δήμους και τους κ.κ.Δημάρχους απέστειλε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών με αφορμή την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 και την ανάγκη στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων προκειμένου να τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και να μη μπει για ακόμη μία σεζόν πρόωρο “λουκέτο” στο ποδόσφαιρο. Με την επιστολή ουσιαστικά ζητείται η συνδρομή των Δήμων κυρίως όσον αφορά το δύσκολο και υψηλού κόστους κομμάτι της ανάγκης υλοποίησης τεστ για τους μη εμβολιασμένους. Αναλυτικά:

“Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών προετοιμαζόμενη για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και μετά από δεκαοκτώ(18) μήνες με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «στον πάγο», έχει να αντιμετωπίσει, όπως και το σύνολο του αθλητισμού, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ανάγκη τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκδοθεί από τη Γ.Γ.Α. Η υγεία όλων, αθλητών-προπονητών-παραγόντων-διαιτητών και όλων των εμπλεκομένων είναι υψίστης σημασίας, όμως ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η ανάγκη επιστροφής στα γήπεδα και στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα ο Νομός Σερρών είναι στην 20η θέση των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σε επίπεδο εμβολιασμών και όπως είναι λογικό το ποσοστό ανεμβολίαστων είναι σημαντικό σε σημείο που επηρεάζει την ελεύθερη επιστροφή στον αθλητισμό. Σας ενημερώνουμε πως μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα όσα θα ισχύουν από την 13η Σεπτεμβρίου και μετά, οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στους αγώνες για μη εμβολιασμένους και νοσήσαντες, είναι υποχρεωτικά rapid test για την ηλικιακή κατηγορία άνω των 18 τουλάχιστον 48 ώρες πριν και self test την ημέρα του αγώνα για την ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17.

Όπως καταλαβαίνετε το κόστος που θα προκύπτει για τα σωματεία, από τη στιγμή που δε θα υπάρχει πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, είναι μεγάλο κάθε εβδομάδα και σίγουρα δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τι έχουν επωμιστεί το τελευταίο διάστημα(αδράνεια, Μητρώο Γ.Γ.Α, έλλειψη εσόδων από εκδηλώσεις, τροποποιήσεις καταστατικού, επανέκδοση δελτίων), σε σημείο που ήδη κάποια από αυτά έχουν δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.

Η Ε.Π.Σ.Σερρών σας ενημερώνει πως σήμερα 01/09/2021 τριανταπέντε(35) από το σύνολο των ενεργών σωματείων της έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης, ξεκάθαρη απόδειξη για τη νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Έπειτα λοιπόν από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, η Ε.Π.Σ.Σερρών εκπροσωπώντας τα σωματεία της, ζητά από τους Δήμους, από εσάς τους Δημάρχους, την όποια βοήθεια μπορείτε να παρέχετε σε αυτά, κυρίως όσον αφορά την εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου με την πιθανή κάλυψη μέρους του κόστους των test που θα καλούνται να υποβληθούν ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πάντα σε συνεννόηση μαζί τους, κρίνετε πως θα είναι ωφέλιμος.

Η Ένωση είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συζήτηση, συνάντηση και οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ευελπιστώντας να βρεθεί μία λύση προκειμένου να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα αγωνιστική περίοδος”.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών