“ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ” – Φιλανθρωπική εκδήλωση από τον Μέγα Αλεξ. Αγκίστρου

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου  στο Άγκιστρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια πολύ ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Αγκίστρου, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Αγκίστρου Α.Ε. αλλά και τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της Ε.Π.Σ.Σερρών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Μέγα Αλέξανδρου Αγκίστρου:

“Με σύνθημα «ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ» πέρα από την ανάδειξη των ωφελειών της άθλησης αλλά και της ικανότητας του αθλητισμού να ενώνει και να δημιουργεί διεξόδους, ο βασικότερος στόχος της δράσης ήταν η  κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για τον καρκίνο του μαστού αλλά και την πρόληψη του,  καθώς επίσης και η οικονομική και ηθική υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο Αγκίστρου  ανάμεσα σε 4 ομάδες, Ακρίτες Καπνοφύτου, Αναγέννηση Πετριτσίου, Εθνικός Σιδηροκάστρου Β’ και  Μέγας Αλέξανδρος Αγκίστρου. Σε αυτό το τουρνουά δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Μόνη νικήτρια ήταν η θέληση για κοινωνική συνεισφορά.

Παράλληλα είχαμε την χαρά και την τιμή να ενημερωθούμε για τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης κατά του καρκίνου μαστού, από δυο καταξιωμένες επιστήμονες της ιατρικής και της ψυχολογίας, στην ενημερωτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Χαμάμ» Αγκίστρου.

Οι ομιλήτριες ήταν η κα. Λέντη Κατερίνα – MSc Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, και η κα. Σαββίδου Κατερίνα Χειρούργος Μαστού, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα ζωής» κα. Δερεκενάρη Κυριακούλα.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, τα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη δράση, την ΕΠΣ Σερρών για την υποστήριξη της διοργάνωσης του τουρνουά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα  «Ξύλινο Χωριό» για την  πλήρη φιλοξενία των καλεσμένων ομιλητών, το ξενοδοχείο «Χαμάμ»  για την διάθεση του χώρου για την ομιλία, αλλά και την ομάδα εθελοντών Αγκίστρου που πάντα προσφέρουν με την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και όλο το κόσμο που στήριξε αυτή τη προσπάθεια.

Τέλος ευχαριστούμε πάνω από όλα τον σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Αλμα Ζωής»,  για την άριστη συνεργασία, και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και επιτελούν με ζήλο και πραγματικό εθελοντισμό,  αυτό της αλληλοβοήθειας αλλά και της ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο Μαστού”.

 

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών