Ανακοίνωση: “Κανένας αγώνας δεν διεξάγεται χωρίς απινιδωτή στο γήπεδο”

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Σερρών σε εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε της Ε.Π.Ο και μετά από εισήγηση της Υγειονομικής της Επιτροπής και του Προέδρου Νίκου Μαδένη, ανακοινώνει πως από εδώ και στο εξής κανένας αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ευθύνης μας δεν θα διεξάγεται χωρίς την ύπαρξη του απινιδωτή που απαιτείται.

Η Ε.Π.Σ.Σερρών με τις κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα έχει φροντίσει, κατόπιν επαφών και με τους Δήμους και με τα ίδια τα σωματεία, να εξασφαλίσει πως υπάρχουν απινιδωτές σχεδόν στο 90% των γηπέδων στα οποία διεξάγονται αγώνες της Ένωσης μας και είμαστε βέβαια πως άμεσα θα καλυφθούν και τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν, προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τα πρωταθλήματα μας.

Ο υγιής αθλητισμός και η ασφάλεια όλων είναι προτεραιότητα για όλους μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών