Ενημέρωση σωματείων Α1΄ για την έναρξη των αγώνων

Ενόψει της πρεμιέρας των αγώνων των πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/09/2021, η Ε.Π.Σ.Σερρών ενημερώνει τα σωματεία της δυνάμεως της για τα παρακάτω απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζουν προκειμένου να είναι έτοιμα για την έναρξη της σεζόν 2021-2022 με όσα προβλέπονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τόσο όσον αφορά τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο όσο και για τους φιλάθλους:

  • Για τη συμμετοχή στους αγώνες της ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-22 είναι υποχρεωτική για τους ποδοσφαιριστές η επανέκδοση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας, ορισμένου χρόνου και χρώματος ΛΕΥΚΟΥ. Ποδοσφαιριστές με Δελτία χρώματος ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ και η συμμετοχή τους κρίνεται αντικανονική.
  • Για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι υποχρεωτική η Κάρτα Υγείας σε ισχύ. Η διάρκεια της είναι για ένα(1) έτος από τη θεώρηση της, η οποία γίνεται από από ιατρούς κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή από ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας κατέχοντες πιστοποίηση Ε.Κ.Α.Ε.
  • Για την περίοδο 2021-22 για τη συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες απαιτείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:

Α) Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή

Β) Πιστοποιητικό Νόσησης σε ισχύ ή

Γ) Για τους αθλητές 16 ετών και άνω απαιτείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος MOΡΙΑΚΟΥ ή RAPID TEST (72 ωρών και 48 ωρών αντίστοιχα) η οποία εκδίδεται από το www.gov.gr αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί διενέργεια τεστ δε ιδιωτικό εργαστήριο.

Δ) Για τους αθλητές έως και 15 ετών απαιτείται SELF TEST την ημέρα του αγώνα, παρουσία του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ COVID που έχει οριστεί από κάθε Σωματείο, ο οποίος και παραδίδει στον διαιτητή σχετική κατάσταση με τα ονόματα και τους αριθμούς δελτίων όσον μπορούν να αγωνιστούν .

Ο έλεγχος όλων των παραπάνω γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα. Οι Βεβαιώσεις των τεστ συστήνεται να διατηρούνται έως και για 4 μήνες, λόγω δειγματοληπτικών ελεέγχων.

Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στο προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πάνω από πέντε (5) θετικά κρούσματα σε αθλητές. Προηγούμενα κρούσματα σε αθλητές σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα. Κρούσματα σε προπονητές ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό του σωματείου δεν υπολογίζονται.

 

4) Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα επτά(7) ποδοσφαιριστών που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

5) Για την περίοδο 2021-2022 κατ’ εξαίρεση και σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Π.Σ.Σερρών δεν είναι υποχρεωτική σε καμία κατηγόρια της Ε.Π.Σ.Σερρών η συμμετοχή ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα με συγκεκριμένο ηλικιακό όριο.

6) Βάση του νέου Κ.Α.Π 2021, τα σωματεία στους αγώνες τους για τη σεζόν 2021-22 μπορούν να δηλώνουν 20άδα, αντί για 18άδα που ίσχυε μέχρι τώρα.

7) Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν πέντε(5) αλλαγές και επιπρόσθετα και έκτη(6η) αλλαγή σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί σε παράταση. Προκειμένου να περιορισθεί  η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα μέχρι 3 διακοπές για να προβεί στις 5 αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ ελεύθερα επιτρέπονται οι αλλαγές κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Σε περίπτωση που δύο ομάδες που προβούν ταυτόχρονα σε αλλαγή, χρεώνεται από μία διακοπή σε καθεμία. Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται στην κανονική διάρκεια μεταφέρονται στην παράταση.

8) Τα Σωματεία της Α1΄ Κατηγορίας υποχρεωτικά προσλαμβάνουν προπονητές με ΔΙΠΛΩΜΑ UEFA Β΄ τουλάχιστον και με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο τριετούς διάρκειας(2019-2021) σε ισχύ.  Στις άλλες κατηγορίες η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική, δεν μπορούνε όμως να δίνουν οδηγίες από την τεχνική περιοχή οι δηλωμένοι ως εκπρόσωποι ομάδων κλπ, χωρίς να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης που χορηγείται από την Ε.Π.Σ, προσκομίζοντας οι ομάδες τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Προπονητής και ο τυχόν βοηθός προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το Δελτίο Πιστοποίησης (που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ) απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) και να δίνουν οδηγίες. Προπονητές απαγορεύεται να είναι δηλωμένα πρόσωπα με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα και να βρίσκονται στην Τεχνική περιοχή.

*Κατ΄ εξαίρεση για  τους αγώνες της 1ης-2ης αγωνιστικής  οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την περσινή Ταυτότητα Πιστοποίησης ή την Ταυτότητα Τριετίας Προπονητή σε ισχύ.

9) Παρατηρητές, προπονητές, παράγοντες και γενικότερα όσοι εισέρχονται στις ζώνες αγωνιστικού χώρου ή αποδυτηρίων υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρουν Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό test αντιγόνου για COVID 19 για να τους επιτραπεί η είσοδος. Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις και με θερμοκρασία πάνω από 37 δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος

10) Επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά ΜΟΝΟ για:

            Α) Θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

            Β) Ανήλικοι 13 έως 17 με μοριακό τέστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

            Γ) Ανήλικοι έως 12 ετών με self test την ημέρα του αγώνα

Ο έλεγχος γίνεται στην είσοδο με την εφαρμογή «COVID FREE GR» που μπορείτε να κατεβάσετε σε κάθε κινητό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών