Υπενθύμιση τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου – Αυστηροποίηση ελέγχων

Η Ε.Π.Σ.Σερρών υπενθυμίζει τα σωματεία της την ανάγκη τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και όσων αυτό προβλέπει, καθώς με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 05/11/2021, θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι στα γήπεδα από την Ελληνική Αστυνομία.

Θυμίζουμε πως επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά ΜΟΝΟ για:

            Α) Θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

            Β) Ανήλικοι 13 έως 17 με μοριακό τέστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

            Γ) Ανήλικοι έως 12 ετών με self test την ημέρα του αγώνα

            *Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

Ο έλεγχος γίνεται στην είσοδο με την εφαρμογή «COVID FREE GR» που μπορείτε να κατεβάσετε σε κάθε κινητό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Για την περίοδο 2021-22 για τη συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες απαιτείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:

Α) Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή

Β) Πιστοποιητικό Νόσησης σε ισχύ ή

Γ) Για τους αθλητές 18 ετών και άνω απαιτείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος MOΡΙΑΚΟΥ ή RAPID TEST (72 ωρών και 48 ωρών αντίστοιχα) η οποία εκδίδεται από το www.gov.gr αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί διενέργεια τεστ δε ιδιωτικό εργαστήριο.

Δ) Για τους αθλητές έως και 17 ετών απαιτείται SELF TEST την ημέρα του αγώνα, παρουσία του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ COVID που έχει οριστεί από κάθε Σωματείο, ο οποίος και παραδίδει στον διαιτητή σχετική κατάσταση με τα ονόματα και τους αριθμούς δελτίων όσον μπορούν να αγωνιστούν .

Ο έλεγχος όλων των παραπάνω γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα. Οι Βεβαιώσεις των τεστ συστήνεται να διατηρούνται έως και για 4 μήνες, λόγω δειγματοληπτικών ελεέγχων.

Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στο προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πάνω από πέντε (5) θετικά κρούσματα σε αθλητές. Προηγούμενα κρούσματα σε αθλητές σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα. Κρούσματα σε προπονητές ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό του σωματείου δεν υπολογίζονται.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών