Τι ισχύει σε περιπτώσεις ισοβαθμιών

Ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Σερρών σας ενημερώνουμε για το τι ακριβώς ισχύει σε περιπτώσεις ισοβαθμιών βάση του άρθρου 20/παρ.5 του ΚΑΠ. Αναλυτικά:

“Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ. 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:
i. το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ii. τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.

6. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:
α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα
από δεκαπέντε (15΄) λεπτά το καθένα. Αν δε και μετά την παράτασητο αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεταιμετά από εκτέλεση πέναλτι, όπως από τους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game) και ειδικότερα στο κεφάλαιο «Διαδικασία για τον καθορισμό του νικητή ενός αγώνα» προβλέπεται. Η εκτέλεση των
πέναλτι δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα, αλλά διαδικαστικό τρόπο για την ανάδειξη του νικητή.
β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 5 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή”.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών