Σεμινάριο αντιμετώπισης αιφνίδιας ανακοπής-τραυματία αθλητή από Ε.Π.Σ.Σερρών-Σύνδεσμο Προπονητών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων

Η Ε.Π.Σ.Σερρών και ο Συνδέσμος Πτυχιούχων Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν.Σερρών, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων(European College of Sport and Exercise Physians), διοργανώνουν Σεμινάριο με θέματα την “Αντιμετώπιση Αιφνίδιας Ανακοπής και την αντιμετώπιση Τραυματία Αθλητή” την Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 16:00-22:00, στην πόλη των Σερρών(ο χώρος θα γνωστοποιηθεί σε λίγες ημέρες).

Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο της υποχρέωσης των προπονητών, βάση του άρθρου 36 παρ.2 του αθλητικού νόμου, να καταθέτουν ως δικαιολογητικό προς τη Γ.Γ.Α για την αναγγελία της άσκησης επαγγέλματος προπονητή, δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών και φυσικά αποτελεί υψηλό εφόδιο για αυτούς που συναναστρέφονται στενά και καθημερινά με τους αθλητές, ανεξαρτήτως κατηγορίας και όχι μόνο κατά την διεξαγωγή των αγώνων.

Τα όσα έγιναν στο πρόσφατο Euro και η ταχύτατη ανταπόκριση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και η κατάρτιση όσων συνέδραμαν στην περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν, ακόμη και των συμπαικτών του που συντέλεσαν στη σωτηρία του, αποτελούν οδηγό.

-Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου αφορά στην αντιμετώπιση της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής και πιστοποιείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης – European Resuscitation Council (ERC).

-Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου αφορά στην Αντιμετώπιση του Τραυματία Αθλητή και πιστοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων – European College of Sports & Exercise Physicians (ECOSEP).

Βρείτε ΕΔΩ την Aίτηση εγγραφής BLS η οποία κατατίθεται με το παράβολο των 65 ευρώ στην γραμματεία της Ε.Π.Σ.Σερρών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αρχικά για τους προπονητές.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών