Τροποποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

Βρείτε ΕΔΩ το νέο Τροποποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου για Αγώνες και Προπονήσεις το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει::

 

ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

  • Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος με test αντιγόνου για COVID 19 από διαπιστευμένα εργαστήρια πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

 

  • Στην αγωνιστική περίοδο το εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου για COVID-19 συστήνεται να διενεργείται 24-48 ώρες πριν από ΚΑΘΕ αγώνα. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πριν από τους αγώνες να είναι μοριακός (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Αν έχει προγραμματιστεί ταξίδι, τα αποτελέσματα του τεστ θα πρέπει να είναι γνωστά πριν την ομαδική μετακίνηση της ομάδας, οπότε το τεστ μπορεί να γίνει έως και 36 ώρες πριν. Στις ομαδικές μετακινήσεις συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας.

 

  • Επίσης δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ (RT_PCR) ή με άμεσο τεστ αντιγόνου(Rapid Antigen Test, RAT) οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ( πλήρως εμβολιασμένοι) ή πιστοποιητικό νόσησης( εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).

 

  • Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

 

  • Δύναται στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

 

  • Επισημαίνεται ότι η αναβολή αγώνα προκύπτει μετά από 5 θετικά κρούσματα. Επιπλέον με 5 ή περισσότερα κρούσματα σε δύο διαδοχικούς ελέγχους αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 7 ημέρες.

 

ΓΙΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Στους αγώνες του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, το ποσοστό των θεατών σε κάθε γήπεδο/στάδιο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 60% επί συνολικής χωρητικότητας της εγκατάστασης, ενώ παράλληλα τίθεται ανώτατο όριο 10.000 θεατών. Το ποσοστό 60% επί της συνολικής χωρητικότητας ισχύει ανά θύρα και αναφέρεται στις θύρες που θα είναι ανοιχτές σύμφωνα με την απόφαση μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ.

  • Η είσοδος στο γήπεδο για τους φιλάθλους θα επιτρέπεται με εισιτήρια διαρκείας, μεμονωμένα εισιτήρια και προσκλήσεις (υπό την προϋπόθεση ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι) και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν Πρωτόκολλο.

 

  • Οι γηπεδούχες ομάδες θα ενημερώνουν για τις προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας έναντι στον κορονοϊό SARS-CoV-2, το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων με Φιλάθλους και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

 

  • Λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση και διασπορά του υπερμεταδοτικού στελέχους Δέλτα, οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες που θα εισέλθουν στο γήπεδο θα φορούν μάσκα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο χώρο καθώς επίσης θα τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης που απαιτούνται για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού.

 

  • Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17 ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

 

  • Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νοσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους ηλικίας 13 έως 17 ετών και τα παιδιά 12 ετών και κάτω που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται.

 

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών