Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γ.Σ της Ε.Π.Σ.Σερρών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στον αθλητικό πολυχώρο “Sport Village” η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών.

Παρουσία εκπροσώπων πάρα πολλών σωματείων και σε πολύ καλό κλίμα, στην έκθεση διοικητικού απολογισμού, ο πρόεδρος Αθανάσιος Χατζηπαντελής αναφέρθηκε φυσικά σε όλα τα δύσκολα που προέκυψαν για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο, η οποία ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ποτέ κρατώντας “στον πάγο” Ενώσεις και σωματεία από το Νοέμβριο του 2020, με τη διοίκηση να καλείται να αντεπεξέλθουν και να προσπαθεί να επιδείξει εμπράκτως τη στήριξη της στα σωματεία, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πακέτο των οικονομικών μέτρων που αποφάσισε το Δ.Σ και λέγοντας συνεχώς πως η Ε.Π.Σ θα είναι στο πλευρό των σωματείων, αφουγκραζόμενη κάθε προβληματισμό τους και ελπίζοντας φυσικά σε επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερες συνθήκες.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ανάγκης εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο, αναφέροντας λεπτομέρειες για τα όσα έγιναν και συζητήθηκαν και στη Γ.Σ της Ε.Π.Ο την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στην οποία και έδωσε το παρών, ζητώντας από τους παράγοντες να προχωρήσουν και με τη συνδρομή της Ένωσης στις απαραίτητες ενέργειες. 

Φυσικά κυρίαρχο θέμα ήταν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και ο τρόπος με τον οποίον θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μετά τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γ.Γ.Α που προβλέπουν rapid ή μοριακό τεστ για τους αθλητές άνω των 18 και self test για τους 17 και κάτω και φυσικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τις ανάλογες κατηγορίες. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Σερρών ανέφερε πως γίνονται κινήσεις και από την Ε.Π.Ο για τη συνδρομή της πολιτείας μιας και τα τεστ θα πρέπει να πληρώνονται και αποτελούν μεγάλο οικονομικό βάρος για τις ομάδες, ενώ σημείωσε πως θα γίνουν επαφές και με τους δήμους για να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν από την πλευρά τους.

Επίσης ανέφερε και το θέμα της επανέκδοσης των δελτίων, ζητώντας από τα σωματεία να ενεργήσουν άμεσα, ενώ στάθηκε και στο σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών που κάνει η Ένωση σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών.

 

Τέλος και όσον αφορά τα πρωταθλήματα, σημειώθηκε ειδικά όσον αφορά την Α1΄ τα στενά περιθώρια που υπάρχουν, καθώς το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 10 Απριλίου και αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του τρόπου διεξαγωγής σε περίπτωση που για διάφορους λόγους καθυστερήσει η έναρξη.

Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός, ο προϋπολογισμός και απηλλάγη η διοίκηση από κάθε ευθύνη.

Βασικοί Υποστηρικτές

Οι βασικοί υποστηρικτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών